woensdag 2 maart 2011

verdere uitwerking brainstorm





Deze week hielden we ons bezig met de verdere uitwerking van de brainstorm.


Out of the box denken, was het commentaar... Dus een nieuwe aanpak was nodig!
We zouden en we gingen breder kijken!!!

Er zit namelijk meer achter dan gewoon een vlot ontwerpen! Ook de omgeving speelt een rol, de gebruiker, ... Ook die aspecten spelen een rol!

En met die informatie gingen we opnieuw aan de slag...



We deelden ons op in 2 groepen. De ene persoon zou even nadenken over het gebruik, de andere over de technische aspecten... Na enige tijd legden we de resultaten samen en kwamen we op nog meer ideeën...


technisch systeem






omgeving


Naast het bootje zelf willen we ook iets doen rond de aanlegsteigers. Want wat als het regent en er veel volk is om te wachten? Wat als het waait?


We besloten om een beschutting te maken. Niet zo een rechthoekig blokje, maar een organische vorm dat volledig opgaat in de natuur. Één met een 180° graden panoramisch zicht. En één met een vuilbakje...





Nu komen we aan het bootje. Hier dragen we veiligheid en stabiliteit hoog in het vaandel! We willen namelijk het bootje voor iedereen toegankelijk maken: zowel voor ouders met kinderen, als voor oma & opa.


En hiermee dachten we eraan om (opklapbare) stoeltjes of een bank te installeren. Zo kan een ouder zijn of haar kindje op het stoeltje vasthespen, zodat hij of zij zich geen zorgen moet maken wannneer deze zich moet concentreren om zich naar de overkant te begeven.

Of zo kan een ouder persoon gaan zitten bij de overtocht...


Het zwaartepunt van het lichaam wordt bij het zitten namelijk naar beneden gehaald. Je kan dus gemakkelijker je evenwicht behouden. Wat dus zorgt voor een veilige vaart!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten