donderdag 17 maart 2011

Materialen (vlot + bevestiging)

Aluminium: Het is een stevig en relatief “licht” materiaal. Het is roestvrij. Wat we wel nodig hebben als het voor onbepaalde duur in contact is met water. Het is ook makkelijk te buigen in de vorm van ons ontwerp. Enkele het lassen van aluminium is een moeilijk proces.

Betonplex: dit is een multiplex voorzijn van een epoxy toplaag. Zo is het waterbestendig. Nadeel is dat het dus ook glad is. Daarom voorzijn wij een antislipmateriaal in onze betonplex-bovenlaag.

Teak: Teak (niet de handelsnaam teak) is een houtsoort die voor veel toepassing buitenshuis gebruikt word. Onder andere scheepbouw. Het is zeer makkelijk bewerkbaar. Na drogen neemt het bijna geen water op.

Mat Cushion-Ease Solid: Dit is de antislipmat die wij voorzien, natuurlijk kan er ook een andere gekozen worden. Deze is zeer geschikt voor vochtige omgevingen. Het water trekt er ook niet door.

http://www.overtoom.be/nl/mat-cushion-ease-solid-8482-_nlM302423.html

Edelrid Rescue Float 11mm: Dit is het touw die wij voorstellen. De diameter van dit touw is 11 mm. De voordelen van dit touw is dat het langdurig bestand is tegen water. Het blijft ook drijven op water. Indien het ergens loskomt is dit handig, het zinkt niet naar de bodem en beschadigd er zo niets. Dit touw is heel populair bij liefhebbers van canyoning.

http://www.edelrid.de/index.php?option=com_content&view=article&id=808&Itemid=1165&lang=en

Edelrid Turn: Deze katrol is heel makkelijk de bevestigen met een bout op de bevestigingspaal. Ook kan je het touw makkelijk los of vastmaken bij het eenvoudig openen van deze katrol (losdraaien van bout) de maximum diameter van touw dat hij doorlaat is 13mm. Dus 11 mm loopt er vloeiend door.

http://www.edelrid.de/index.php?option=com_content&view=article&id=713&Itemid=951&lang=en


Voor de funderingspalen weten we niet precies wat er moet gebruikt worden, dit zal waarschijnlijk ook een duurzame houtsoort zijn, of roestvrij staal...
Ook de steigerplank zal ook uit een duurzame houtsoort gemaakt worden. Teak zal zich daar ook wel goed toe lenen. Er zullen dan wel gleufjes gefreesd worden om zo slipgevaar tegen te gaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten