dinsdag 15 maart 2011

bouw maquette (deel II)

Presentatie:

Dit is in grote lijnen ons presentatie model, met de voetveer, de opstap-plateau's en de oevers.

Het concept van de voetveer is in vorige publicatie's in de blo
g ruim uitgelegd, maar het de werking van de opstap-plateau's komt in deze voorstelling wat duidelijk aan bod. Door met aan de onderkant, hetzelfde materiaal te plaatsen als onderaan de voetveer, komen ze altijd op dezelfde hoogte te staan als de voetveer zelf door middel van een scharnier punt waar het de oever raakt. Dit zorgt ervoor dat ons origineel concept om nog ophaal brugjes aan de zijkanten te plaatsen overbodig werd en dat zal ook positief blijken in werk en kosten.








Het overdracht mechanisme word niet in miniatuur afgebeeld maar wel geeft de behuizing een duidelijk beeld van de plaats en functie. Doordat het touw aan de uiteinden vast zit aan de voetveer, kan hij worden op positie gebracht vanuit alle standpunten. De mechanismen aan de zijkanten zijn op de vaste grond geplaatst voor stevigheid, het probleem van touw spanning bij peil veranderingen is tamelijk miniem en word opgevangen door de gewichten in de behuizing van de voetveer, maar dit word duidelijk bij de bijkomende uitleg. Hier zie je ook hoe we de onderkant van de veer wat naar binnen toe hebben
afgeschuind zodat er geen complicaties oplopen wanneer het
aanmeert aan de oever-plateau's.

Dit is ons voorlopig op ware grote voorstelling van het touw mechanisme. De gewichten moeten er nog bij en alles moet ook nog bevestigd worden, maar de grote overschot van onderdelen is aanwezig. De hendel is nog niet gemaakt, maar dit alles (en meer) is voor morgen. So stay tuned for more adventures!





aan de zijkanten van de opstap-plateau's zijn ook
veiligheid balustrades aangebracht voor een veiligheid gevoel te geven. De balustrades aan de voet veer zelf zullen morgen ook worden gemaakt, wegens een touw tekort was dit vandaag niet mogelijk.

Nog een paar werk foto's:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten