dinsdag 15 maart 2011

Vast ontwerp

Vast ontwerp

We hebben het systeem van de carrousel verder doorgetrokken.
We hebben op het zelfde principe gewerkt van een cirel. Een negatief punt van het systeem van de carrousel vonden we dat het zo immens groot zou uitvallen in de breedte van de rivier.
Daarom hebben we verder nagedacht over een ander systeem. Die minder breedt zal uitvallen.

Hier zie je het basisprincipe van het ontwerp. Het is als het ware een boven aanzicht van het ontwerp. (de rivier ligt verticaal volgens de foto)
MECHANISME / PRINCIPE


Als eerste wordt er een ronde staander bevestigd langs de oever van de rivier. Aan deze staander wordt er zowel van boven als langsonder kogellagen bevestigd. Deze kogellagen dienen om het ronddraaien te vergemakkelijken. Aan deze kogellagers worden 2 balken gespannen in een hoek van 90 graden.
Op het einde van deze balken worden de vlotjes bevestigt. Zo zie je bakje (vlotje 1) 1 en vlotje 2.
Heel deze constructie kan zo draaien over het water waardoor er mensen kunnen worden getransporteerd. Zo kan vlotje 1 aan de overkant geraken en tegelijk kan vlotje 2 ook de overkant van de oever bereiken.



Via spankabels worden de balken (draagbalken) opgehouden aan de ronde staander. De ronde staander zal minimum 3/4 van de lengte van de liggende balk moeten zijn.
De ronde staander zal een grote diameter moeten hebben. Dit komt omdat hij het gewicht van de balken zal moeten dragen + het gewicht van de 4 personen (400 kilo's)
Het ontwerp kan zowel op als boven het water worden gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten