dinsdag 31 mei 2011



het testen van ons kanon:





We werken met het principe van een kruisboog en hiervoor hebben we gewerkt met bedlatten. Deze bedlatten hebben we vast geklemd tussen 2 houten platen. Dan hebben we een touw gespannen tussen de twee uiteinden van de bedlatten. We hebben dan het touw zo ver mogelijk naar achter getrokken om de flexibiliteit van de latten te testen. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat 2 latten niet sterk genoeg waren want ze broken direct af.






Na deze eerste test hebben we verschillende dingen aangepast. Zo hebben we verschillende bedlatten op elkaar gelijmd voor de stevigheid. We hebben ook de bedlatten in de andere richting op onze kruisboog bevestigt (zo kan je meer kracht zetten op de latten). Na deze aanpassingen waren de latten naruurlijk niet meer flexibel waardoor we een rektouw moesten gebruiken. Dit hebben we dan getest en het ging prima!


Dan hebben we onze kruisboog verder uitgewerkt. We hebben eerst een balk bevestigt aan onze kruisboog. Op die balk hebben we dan een halve pvc buis bevestigt die moet dienen als geleiding van onze tennisbal.








Het probleem dat we hier hadden was dat de rekker de tennisbal niet meenam waardoor de tennisbal niet werd weggeschoten. We hebben dan een plaatje bevestigt aan de rekker maar na testen bleek dit ook niet te werken. Dan hebben we een stuk kartonnen buis genomen waar we twee gaten langs de zijkant hebben geboord. We hebben dan de rekker door de 2 gaten getrokken.





Na het testen bleek dit wel te gaan en schoot de bal weg!


Vervolgens hebben we in de balk een gleuf gemaakt om de rekker in op te spannen. In de gleuf hebben we dan een gat geboord waar we dan een pinnetje hebben in gestoken. Als dat pinnetje naar boven schiet komt de rekker los en wordt de bal gelanceerd.














































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten