donderdag 19 mei 2011

Testen met testopstelling

Nu we een goede testopstelling hadden wilden we eens kijken wat ons systeem in zijn mars had, onze verwachtingen waren hoog.

Hier ziet u een eerste test van ons systeem, hierbij zetten we de kraan ineens open. We hoopten dat de zuiger zo met een behoorlijke kracht vooruit zou gestuwd worden.



Zoals je ziet kwam de zuiger zo slechts 1,5 meter vooruit zonder last(tennisbal) met een druk van 2 bar. We waren behoorlijk teleurgesteld door dit resultaat. Het was duidelijk dat we meer kracht nodig hadden, dat de druk beter opgebouwd moest worden om dan plots te lossen. We hebben de zuiger dan op het einde van de buis gestoken. vervolgens druk (2 bar) op het vat gestoken, dan de kraan opengezet, even de zuiger tegengehouden zodat er druk in de buis werd opgebouwd om de zuiger dan te laten schieten.




In het filmpje zie je dat de eerste poging mislukt, dit omdat we de zuiger niet ineens loslieten maar aan één kant iets langer dan aan de andere. Hieruit leren we dat we de trigger overal gelijk zullen moeten lossen. Bij de tweede poging zie je duidelijk dat hij met dezelfde druk(2bar) ongeveer 15 meter ver vliegt met een behoorlijke kracht. We kregen terug vertrouwen in onze opstelling en dachten met plezier verder over een triggersysteem.

Een eerste oplossing was de zuiger tegen te houden dmv twee deuvels die we dan samen konden uit de buis trekken. Deze oplossing werkte duidelijk niet omdat er teveel kracht om de deuvels kwam waardoor ze de buis vervormden:


Een tweede oplossing was zelf een tweede kraan te maken in de pvc buis waardoor er druk opgebouwd kon worden. Deze oplossing hebben we proberen uitwerken maar dit bleek al snel te moeilijk doordat alles perfect luchtdicht moet zijn.


De laatste werkende oplossing gaan we samen met de testen houden voor onze volgende update !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten