donderdag 19 mei 2011

Uitwerken+testen triggersysteem

We hebben het "deuvel-systeem" verder uitgewerkt, de schetsen hiervan worden later nog op de blog gepost. We werkten met twee vierkante blokjes tegenover elkaar die gelijktijdig verwijdert moesten worden:
We hebben hiermee getest maar door de twee uitsparingen in de pvc buis kon de buis de druk niet meer aan waardoor de pvc buis al sprong vanaf 2bar.

We hebben het triggersysteem dan gereduceerd tot één blokje en dit werkte goed tot 3bar hierna barste de buis ook aan de uitsparing voor de trigger.
Daarom hebben we de buis verstevigd met duct-tape, dit had een zeer gunstig effect op ons tennisbalkanon, hij hield het nu uit tot 5bar, na 5bar:

Volgende blog komen filmpjes van de tests met deze opstelling, waarbij we 5 pvc buizen opgeblazen hebben door een teveel aan druk.

Omdat we alles afgestemd hadden op de pvc buis die we al hadden hebben we ervoor gekozen om de pvc buis te verstevigen.
We hebben de buis dan verder verstevigd met extra pvc en een ijzeren spanring:

Om de trigger er gemakkelijker uit te krijgen hebben we één gemaakt met een handvat, dit wordt wel nog afgewerkt:


Nu we wisten dat het principe werkte zijn we een systeem beginnen maken waarmee we kunnen richten:


In het begin hadden we ook het probleem dat de zuiger mee uit de buis vloog. Dit mocht echter niet volgens de opdracht. Daarom hebben we op de loop een verlengstuk geschoven en deze een beetje versmald binnenin zodat de zuiger hier gestopt wordt.

Volgende blog komen de filmpjes van de verscheidene tests en foto's van het zo goed als afgewerkte kanon !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten