vrijdag 27 mei 2011

Kanon

Deze week is er stevig gewerkt geweest. Hieronder ziet u een foto van stootdempers die we gemaakt hebben. Dit afgewerkt met een mooi dakje!
 Hierna hebben we ons afschietsysteem bekeken. Een hendel met een scharnierpunt, niet veel moeilijks. Nu was het tijd voor een testje...
 Uit de test die we gedaan hebben, kwamen we al veel te weten VOOR dat we er zelf een bal in gestoken hadden. We zagen dat we de hendel van het afschietsysteem beter omdraaien, want deze schoot nu los zodra de stoter erin klikte. Ook de verstevigingen die we op de stootdempers hadden gezet, zaten in de weg. Zodra we dit opgelost hadden, konden we testen. Uit de test bleek dat de stootdemper veel te licht waren, want ze braken direct. Voor de rest ging het goed en schoot de bal toch een goede 10meter, waar we toch al blij met waren.

 Hierboven ziet u op de foto dat we de stootdempers veel steviger gemaakt hebben. Ook hebben we een gat in de buis gemaakt zodat ons laadsysteem bevestigd kan worden.
 Hier onze buis van ons laadsysteem, we hebben de onderkant uitgehold zodat het mooi op de andere buis zou passen. De staafjes erin houden de tennisballen tegen zodat ze niet naar benenden vallen. Hieronder enkele foto's van het laadsysteem bevestigd op de andere buis.


Dit is een foto van ons kanon tot nu toe. Het mechanisme voor het kanon onder hoek te zetten zit er ondertussen ook op. Later hier meer info over...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten