vrijdag 20 mei 2011

Verdere uitwerking uiteindelijk model




Vandaag is er verder gewerkt aan de laatste onderdelen van ons obamagun.

Het trekkermechanisme is toegevoegd en het opwind systeem is gemaakt en wordt nu verbeterd.

Ook zijn er verschillende testen geweest met verschillende soorten fietsen rekkers. Op ons maximum kwamen we op een afstand van 7,5meter uit zonder te stuiteren. Onze kracht kunnen we nog vergroten door betere rekkers toe te voegen; Dit wordt maandag verder ontwikkeld en verbeterd. Na deze nieuwe rekkers in het systeem te hebben toegevoegd gaan we verder met ons laatste onderdeel, de hoekinstelling en bepalen welke hoek welke afstand geeft, om daarna dit vast te leggen op het toestel.

Hieronder worden de foto’s getoond en indien nodig nog uitleg gegeven:

De volledige progressie tot nu toe :


Ons laadsysteem:


Dit laadsysteem moet nog worden bevestigd in het systeem, dat gebeurd aanstaande maandag.

Ons trekkersysteem :


Ons opwindsysteem :

Als eerste is het opdraaiwiel aan de buitenkant toegevoegd. Echter door dat er zeer veel kracht in het systeem zit in begin fase en dit enkel meer wordt naarmate we aanspannen draaide ons opdraaiwiel aan de buitenkant blind. Dit wordt nu opgelost door het draaiwiel aan de klos vast te zetten.

Misschien kan er nog gekeken worden of er een kleinere diameter klos kan worden gebruikt, dit zorgt namelijk voor minder kracht per wenteling die het touw uitoefent op de klos.


Tijdens meerdere keren afschieten vorige week merkte we dat het scharnierpunt tegen de pvc buis knalde doordat er nog energie in het systeem zat die enkel omhoog kon bij scharnierpunt 2.

Dit hebben we opgelost door het stuk waar de pvc buis geraakt wordt in te tapen ( maandag wordt er ducktape gebruikt in plaats van papiertape, dit was het enige op voorhand vandaag)

Ook hebben we op het mechanisme waar het hout de pvc buis raakt 2 kleine veren toegevoegd die de kracht enigszins moeten absorberen.

Na een aantal tests bleek dat dit goed werkt en er minder schade ontstaat aan de pvc buis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten