zondag 29 mei 2011

2e test

Tijd voor de tweede test.
Nadat we de touwen in ons kader terug hebben opgespannen, hebben we nog eens proberen te schieten. De bal kwam nog niet echt in de buurt van de 32 meter. We zullen onze touwen dus nog wat harder moeten opspannen. Echter ons kader vanvoor zal nog verstevigd moeten worden.
Daarom hebben we 4 grotere driehoeken gemaakt die we ter hoogte van onze gaten in de bovenste en onderste plank hebben gemaakt. We zullen ook ons kader nog verstevigen met extra hout.
In de buis hebben we 2 gleuven gemaakt, waardoor ons touw kan bewegen.
Het lanceermechanisme hebben we ook verder afgewerkt en bevestigd. Dit bestaat uit een plaatje met een gleufje in waarachter we de knoop van ons touw kunnen bevestigen. Hierdoor staat ons kanon klaar om een tennisbal af te schieten. Door een houder in de drukken, wordt het knoopje omhoog geduwd, waardoor de knoop omhoog geduwd wordt en de tennisbal gelanceerd wordt.
Ons laadsysteem hebben we ook op de buis gemonteerd. Het staat op ons kader. We hebben het simpel gehouden en de buis gewoon met een koppelstuk op onze loop bevestigd. Ons laadsysteem bestaat gewoon uit een pvc-buis met staafjes in. Door een staafje eruit te trekken, zal de bal in de loop rollen. Omdat ons tennisballenkanon scheef staat rolt de bal in de juiste positie.
Schetsen volgen nog komende dagen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten