dinsdag 31 mei 2011

bevestiging, lader en totaalpakket

De lader is heel eenvoudig. Het is een rechtopstaande buis waarin 5 tennisballen kunnen. Deze worden onderaan tegengehouden door 2 stukjes fietsband. Door van bovenuit met een staaf te duwen, valt 1 bal door de fietsbanden de lanceerbuis in.















---------------------------------------------------

De bevestiging van onze "buis" is heel eenvoudig. Aan de achterkant maakten we een scharnierpunt met2 bouten.































Om de hoek in te stellen plaatsten we 2 laten iets wat scheef naar achter en brachten een verstevinging aan. daarna maakten we een plaatje die op en nee kan schuiven waarop de buis ligt. De buis hangt dus enkel achteraan met 2 bouten vast aan de "voet"

















-----------------------------------------------------------














Op zijn laagste punt schiet hij een gemiddelde van 15 meter. Dit was pure toeval, maar nadien wel handig, zo plaatsen we ons kanon 3 meter achter de startlijn als we de 12 meter moeten raken. Normaal ging we verschillende hoeken testen voor de verschillende afstanden, maar dit was dus niet meer nodig, een groter hoek zorgt enkel maar dat hij verder gaat (niet groter dan 45 graden)
















Onder 45 graden schiet het kanon de tennisbal ongeveer 30 meter ver.




Bij het laatste beeld zie je dat de fles mee vloog. Dit leert ons dat we best altijd onze knoop controleren of deze nog strak genoeg vastzit aan de fles.

David Maes & Dries Gaeremyn

1 opmerking: