maandag 30 mei 2011

L2 kanon gilles de scheerder & seba tilleman

Tennisballenkanon

http://www.google.be/url?source=imgres&ct=img&q=http://ecatalogus.lecot.be/assets/klein/F324246.jpg&sa=X&ei=hn3mTdewK9DsOY6m4cUJ&ved=0CAQQ8wc&usg=AFQjCNEuTuGqu4k0eEwsd3Cd2ok0XOUzXADeze eerste week hebben we een paar testen gedaan met een houten schraag, hierbij hadden we een plastieken buis bevestigd, en was de rekker opgespannen zoals bij een kruisboog maar het dit ging niet goed omdat het uiteinde een houten plank was en die moest kunnen veren. Een oplossing was wel om de rekker zo dicht mogelijk langs de buis te laten lopen zodat de hoek van de opgespannen rekker veel kleiner is, zo gaan er minder krachten verloren en kan de bal redelijk ver geschoten worden.


We hebben ook zeer veel verschillende rekkers getest waaronder fietsrekkers hiermee konden we wel schieten maar de tennisbal vloog uiteraard niet ver genoeg . Verder hebben ook nog gebruik gemaakt van speciale rekkers die gebruikt worden bij antipaniek deuren, deze waren zeer sterk en daar zijn we uiteindelijk meer verder gegaan.

Elastiek 60 cm winterzeil , per stuk http://www.google.be/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.lines4boats.nl/images/Urope%2520elastiek%2520wit.jpg&sa=X&ei=WojmTbfFA8yeOuv3oc8J&ved=0CAQQ8wc4IQ&usg=AFQjCNHwPo-dWPRX-vVN8ROizHw6tZdg_A

Dit het het uiteindelijk geworden, we zijn begonnen met een driehoekig frame te maken waarop de buis is vaste gemaakt met beugels waar ze dakgoten mee bevestigen. Om het geheel nog wat mooi af te werken hebben we alles weg gewerkt met een aantal mdf platen en daarna hebben we de ‘box’ voorzien van kartonen hoekprofielen.


Dit hebben we daarna met de borstel in het zwart gedaan, maar gezien dit er nogal saai uitzag zijn we naar de winkel geweest om een legernet om dit nog wat meer kleur & versiering te geven.

Aan de onderkant van de buis hebben we een koppelstuk voorzien, met een extra stuk buis aan de bovenkant om een aantal ballen in te steken.

Werkwijze :

Aan de achterkant was een opening waar we een aluminium profiel hadden vastgemaakt met verschillende inkepingen, met ons zelfgemaakt handvat kon de rekker via een haak achteruit getrokken worden en daarna op de verschillende afstanden die het toestel moest kunnen schieten ingesteld worden. Door deze rekker op te spannen wordt de kleine buis uitgeschoven en de tennis bal weg geschoten, we hebben de buis zo lang mogelijk gemaakt omdat we dan nauwkeurig konden schieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten