maandag 23 mei 2011

Verdere uitwerking uiteindelijk model 2





Vandaag is er verder gewerkt aan onze Obamagun.
Er is getest met de fietsbanden en er zijn een aantal problemen aan het licht gekomen.

Maar eerst..
Het probleem waar wij vrijdag mee zaten was dat het opdraaien van de balk lastig was omdat we een grote diameter klos voor de kabel hadden gebruikt. Dit hebben we nu opgelost door de grote diameter klos te vervangen door een veel kleiner balkje. Dit balkje geeft ons gelijk extra grip op de kabel zodat het niet kan gaan draaien over het oppervlak.
Ook hebben we de draaihendel vastgemaakt aan het klosje zelf. Dit omdat het draaiwiel toen het aan de buitenkant zat steeds blind bleef draaien. Nu zit het zeker goed vast en eigenlijk oogt het nog leuk.
Tevens hebben we meteen de haak toegevoegd. Hier moeten we echter nog iets voor zoeken want de haken die we gebruikten bleken niet sterk genoeg te zijn.

Ook hebben we het gedeelte waar de tennisbal wordt tegengehouden wat aangepast. In het begin werd er een schroef gebruikt om de tennisbalk tegen te houden. Nu hebben we om het wat beter wel te stoppen veranderd door een houtenblokje en vastgezet met ducttape. Doordat er nu een groter obstakel in de buis zit hebben we een opening in het houten rondje aan het uiteinde van ons scharniermechanisme moeten maken.



Het probleem dat we vandaag tegen kwamen was tijdens de test met de fietsbanden.
We wilde met fietsbanden testen omdat dit ons ook redelijk goede rekkers leken.
De fietsbanden bieden zeer veel kracht maar of dit minstens 30 keer zo is weten we niet, want bij de 2e test sloeg ons 2e scharnier stuk door de onderste gleuf in de pvc buis.
Dit gaan we oplossen door met een nieuwe pvc buis te beginnen en de gleuven beter uit te lijnen aan de stukken scharnier die er doorheen moeten. Ook wordt er mogelijk aan het scharnierstuk een 2e rondje hout toegevoegd op het zelfde stuk als waar er nu al 1 zit, zodanig dat dat laatste balkje recht wordt gehouden automatisch.

Morgen testen hiermee verder maar voor nu een full shot van onze Obamagun tot nu toe:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten