woensdag 1 juni 2011

Resultaat

Vooraleer ik de nieuwe foto's bespreken wil ik even terug komen op het testje dat we gedaan hebben de vorige keer. Hierbij hadden we ook gemerkt dat we met 2 steunpunten voor de stoter niet genoeg hebben. Want de stoter kon nog altijd met neus omhoog gaan en zo tegen de bovenkant van onze stootdempers komen. Hiervoor hebben we dus een 3de geleidingsvlak gemaakt, langs de bovenkant van de stoter. Dat zie je ook op onderstaande foto.
Aan de voorkant van ons kannon hebben we nog enkele "vleugels" vastgemaakt aan de balken voor onze hoek in te stellen. Dit voor de horizontale stevigheid, zodat ons kanon niet omver zou vallen bij het schieten of laden.

Onder ons lossysteem hebben we nog een extra blok gestoken. Zodat we meer speling hebben met de grond, want deze zorgde ervoor dat we niet genoeg naar beneden konden duwen voor een vlotte lossing.
Hierboven een filmpje als bewijs dat ons kanon schiet! Hierbij waren we heel blij dat het kanon schoot zonder dat er brokstukken afvlogen. Nu enkel nog kijken onder welke hoek we de bepaalde meters halen. We gaan dit wat op het gevoel doen ipv de formules van schuine worp te gebruiken. Dit omdat we niet precies onze beginsnelheid kunnen weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten