vrijdag 3 juni 2011

Fase IX : Eindresultaat & Conclusie

Resultaat

1. Het laadmechanisme
2. Het verplaatsingsmechanisme voor het laden
3. De aandrijvingsveren
4. De voetsteun
5. Het fietswiel
6. De baseballknuppel



Conclusie
 Gedurende het maken van ons tennisbalkanon hebben we ons heel erg geamuseerd, bij momenten ook zeer erg gefrustreerd.

De frustratie kwam vooral bij de eerste presentatie op 1 juni: het raken van doelen verliep niet zoals gehoopt... Thuis slaagden we er na 2 keer afstellen meestal in een doel te raken – en dit dan ook te blijven doen, nu lukte dit slechts één keer. Hopelijk levert de tweede sessie meer succes op.


De samenwerking was dan weer het aangename: deze liep heel vlot, en we zijn er echt in geslaagd om met twee steeds verder te werken op de ideeën van de andere. Ook al hebben we één keer moeten bijna vanaf 0 herbeginnen, we zijn er dan wel in geslaagd een systeem te maken waar we telkens konden op verder werken: wanneer er zich een probleem voordeed, konden we vertrekkende van onze heel stabiele basis meerdere oplossingsstrategieën uitproberen, waarna we de beste dan steviger/definitiever uitvoerden.

Ook was het zeer leuk dat door de locatie waar we werkten (vlakbij de uitgang van een lagere school) regelmatig geïnteresseerde en vooral verbaasde toeschouwers langs kregen - bij wie aan hun gezicht te zien was dat ze toch niet zo gerust waren in wat we maakten ... Sommigen verplaatsen wel heel snel hun wagen :-)

Nu nog duimen dat de tweede presentatie vlotter verloopt, en dan zullen hopelijk onze resultaten de voldoening weerspiegelen die we zelf alvast hebben over ons eindresultaat!




Groep Kevin Ceuterick & Joachim Samyn, 1IPO2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten