vrijdag 18 februari 2011

Brainstorming

Brainstorming - Fase 1


We zijn de opdracht begonnen met te brainstormen...
We zijn beginnen denken wat er allemaal vaart en hoe je tot principes komt en dergelijke.

1. Als eerste idee hadden we een klassiek vlot waar je jezelf aan vooruit trekt met een touw.Het touw gingen we ankeren aan bomen. maar negatief punt het touw zou al heel vlug in slijk hangen omwille dat het steeds in het water ligt. Zo kunnen mensen het touw niet echt meer in hun handen nemen.


2. Als tweede idee zijn we gekomen op die opblaasbare balonnen dat je onder het vlot kan hangen waardoor je vlot drijft. Volgens dit systeem zal het ook niet diep in het water hangen. Voor de vorm van het vlot gingen we een link leggen naar het natuurreservaat.



3. Als derde idee dachten we aan een plastieken bol. Zo kan je in de bol wandelen en draait de bol rond waardoor hij voorruit gaat. We hebben er wel aan gedacht dat je voor 1 persoon praktisch een oppervlakte nodig hebt van 4m² voor 1 persoon. Als we dan kijken naar de opdracht dat we 4 personen naar de overkant moeten kunnen brengen zou dit een gigantische bol zijn. Maar we zijn wel aangetrokken tot het principe waarop het werkt
Zo zijn we verder beginnen denken aan het systeel waarop een mississippi boot werkt. Deze boten zijn heel breed en komen niet laag in de grond. Daarom gaan we nu verder brainstormen op het systeem. Bij de volgende post ga je extra informatie kunnen terugvinden over de werking van deze botenWe zijn momenteel nog volop bezig in de fase.

2 opmerkingen:

  1. Dit is niet echt een brainstorm, dit is eerder een analyse van wat bestaat. Nu vooral veel kwantiteit genereren van eigen ideeën, de kwalitatieve concepten komen dan vanzelf.
    Dus véél tekeningen en brielmaquettes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo te zien staat er een post op de vorige blog. gelieve deze over te zetten. Vorige opmerking klopt bij deze niet meer aangezien er wel schetsen bij waren.

    BeantwoordenVerwijderen